21 aprilie 2011

Picioare Dansatoare vs. Picioruse Impiedicate

O pereche de Picioruse Impiedicate s-a ratacit in lumea Picioarelor Dansatoare. Piciorusele se impiedicau de orice le iesea in cale, cateodata chiar si de propriile unghii sau de o adiere de vent. Genunchii Picioruselor erau intotdeauna insangerati, dar se obisnuise asa. Durerea ce producea zeama aceea rosiatica devenise ca un bandaj pentru tristetea Picioruselor.
In lumea Picioarelor Dansatoare, Piciorusele se simteau ca un trenulet de carton intr-o gara supraaglomerata de suieraturile trenurilor cu aburi.

Piciorusele isi fac loc printre pasii hipnotici de dans si se aseaza pe o bancuta cu vedere la o strada plina cu magazine de pantofi. In timp ce Piciorusele atarnau resemnate pe bancuta, zaresc printre miile de pantofi de dans o reclama pe care scria: "Doctorul Maini Dibace sa dansezi pe loc te face". Curioase, Piciorusele s-au impiedicat de pe bancuta si au impiedicat pana in fata usii Doctorului M.D.. Se impiedica de prag, dar se ridica imediat cu genunchii pe sus. O pereche de Maini Delicate cu unghii lungi le pofteste sa ia loc in asteptarea Doctorului M.D.. Im fata Picioruselor stateau atarnate pe un perete urias fotografii cu "inainte si dupa". "Inainte" semana cu prezentul genunchilor si unghiilor Picioruselor, iar "dupa" infatisa cele mai frumoase si gratioase Picioare in pirueta vazute vreodata.
Piciorusele au inceput sa se impacienteze cand din cabinetul Doctorului M.D. se auzeau tipete de durere, unghii rupte si trosnituri de oase. Piciorusele au coborat de pe scaun impiedicandu-se incet spre iesire. La cativa pasi spre scapare se deschide usa cabinetului. O pereche de Picioare puternice ieseau in pasi de samba din camera de "tortura".
Piciorusele sunt invitate inauntru. Doctorul M.D. le explica toate fazele prin care vor trece, apoi incepe tratamentul.
Dupa cateva saptamani de sedinte intense de indreptare, pasit pe numere, urcat pe scari asimetrice, mers cu greutati s.a.m.d., fostele Picioruse au devenit Picioare Dansatoare. Au dansat toate Picioarele de femeie ce i-au iesit in cale pana la granita cu lumea Picioruselor Impiedicate.
Inca de la primii pasi de dans, sunete de admiratie le-au insotit reprezentatia. Mii de Picioruse se impiedicau extaziate pana la locul de dans. Piciorusele de femei lesinau impiedicate de gratia Picioarelor, Iar Piciorusele mascul se impiedicau de invidie.
Noile Picioare Dansatoare si-au petrecut viata invatand Piciorusele Impiedicate sa danseze, dar nici o pereche nu a reusit sa ajunga maiestria si agilitatea Picioarelor Dansatoare.

Un comentariu: