07 mai 2011

Omul de Foc

Omul de Foc este cel mai fericit cand traieste intro lumanare parfumata din dormitorul unor indragostiti. Acolo se hraneste din scanteile produse de amorul lor si isi intensifica lumina in ochii fetei inlacrimati de fericire. Cand cei doi se cearta, pe limbi le raman urmele talpilor Omului de Foc, iar lumanarile raman neaprinse.

Anotimpul preferat al Omului de Foc este vara pentru ca e singura data cand se intalnesc Oamenii de Foc pentru maratonul anual pe plaja. Atunci sunt cel mai urati pentru ca inrosesc pieile oamenilor si le provoaca arsuri solare.

Oamenii de Foc adora sa inoate, dar facand asta nu reusesc decat sa isi sfarseasca viata. De fapt acesta este modul in care au murit toti Oamenii de Foc de la Poli. De aceea este atat de frig acolo, pentru ca Soarele fara ajutorul Oamenilor de Foc nu are destula putere sa incalzeasca Pamantul. Singura situatie cand sunt aproape de apa este cand sunt pusi sa pluteasca pe mici barcute sau ghirlande de flori in memoria oamenilor pe care i-au incalzit in timpul vietii.

Iarna se adapostesc in seminee si sobe. Le place sa asculte povestile spuse de bunici la fel de mult ca si nepotilor, in timp ce le lumineaza obrajii imbujorati de frig.

Noaptea de Anul Nou este deopotriva trista si vesela pentru Oamenii de Foc pentru ca atunci cei mai batrani dintre ei se sacrifica in focuri de artificii pentru fericirea oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu