05 noiembrie 2010

In lift...

Inca un etaj. Sunt blocata intr-un lift ce coboara cu rapiditate inspre subsolul intunecat.

Locuiam la un etaj superior intr-un apartament plin de iubire si intelegere. Dintr-o data apartamentul a fost incendiat de nebunia ce s-a instalat in soapta, fortandu-ma sa imi gasesc refugiu intr-un loc strain. La putin timp flacarile s-au strecurat cu brutalitate si aici, singura cale de scapare ramanand liftul a carui pereti sunt imbibati cu mirosul disperarii. Flacarile nebuniei mistuie cu repeziciune fiecare etaj, presand intreaga cladire.

Inca un etaj. Liftul coboara mai adanc in intuneric. Caldura ce se taraste prin fiecare crapatura a usilor imi inghesuie corpul intre pereti, sufocandu-l. Gandurile imi sunt brutalizate de zgomotele infioratoare ce se intensifica in bezna ce imi inunda refugiul.

Inca un etaj. Pentru un moment aerul fierbinte a fost sagetat de o briza de racoare ce m-a atins cu sentimentul familiar ce il simteam inaintea incendiului. M-a invaluit doar pentru a se transforma intr-un fior ce m-a tintuit in podeaua care, in final, isi va infige ghearele inghetate in corpul lipsit de speranta.

Inca un etaj...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu