17 august 2011

Educatie universitara pentru persoane cu dizabilitati

Eu promovez proiectul "Educatie universitara pentru persoane cu dizabilitati". Implica-te si tu postand informatiile de mai jos pe blogul tau.






"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea “Valahia” din Târgovişte, Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din Romania, implementează în perioada noiembrie 2010 – octombrie 2013, proiectul strategic: “Dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi”.

Proiectul urmăreşte crearea de oportunităţi şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru îmbunătăţirea accesului acestora la educaţie în cadrul învăţământului superior, prin dezvoltarea unui program-pilot integrat pentru asistarea a 300 de studenţi cu dizabilităţi şi implementarea acestuia la nivelul partenerilor universitari.

Concret, proiectul va contribui la creşterea nivelului de calificare şi îmbuntăţire a competenţelor studenţilor la nivel naţional, precum şi la creşterea calităţii şi relevanţei programelor de studii universitare, fapt ce va duce la integrarea facilă a acestora pe piaţa muncii din România.

In perioada iulie-septembrie 2011 se va desfăşura identificarea, selecţia şi recrutarea studenţilor cu dizabilităţi, pentru intrarea în programul educational-pilot. Activitatea va urmări atât recrutarea studenţilor deja încadraţi în sistemul de educaţie, cât şi a viitorilor potenţiali studenţi (actualmente absolvenţi de învăţământ secundar superior sau în curs de absolvire).

Prin participarea la program, aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi: metode inovative de predare-învăţare, burse de studiu, accesibilizarea programelor de studiu, asistarea în cadrul proceselor educaţionale, de către un corp de mentori educaţionali, competente TIC.

Având în vedere implicarea bloggerilor in multe actiuni/campanii sociale, consider ca în sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi din România se poate face acelasi lucru. Promoveaza alături de noi proiectul “Dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi” şi faciliteaza contactarea acestor persoane pentru participarea la programul educaţional.

Totodată puteţi accesa informaţii legate de oferta universitară a celor 3 universităţi partenere în cadrul proiectului, de pe site-ul: www.eupd.ro."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu